IBM FlashSystem

Az IBM vezető szerepet tölt be az adatfeldolgozás átformálásában a rendszerek terén fordulópontot jelentő flash technológiával. A számítástechnika új korszakában a versenyben való helytálláshoz, valamint az innováció és a növekedés biztosításához a vállalatoknak az üzemeltetési információk feldolgozása terén rövid időn belül át kell térniük a teljes egészében flash technológiát alkalmazó rendszerekre. Világszínvonalú mérnöki csapatára és igen tartós flash alapú tárolóira alapozva az IBM bemutatja a rendkívüli teljesítményt, IBM MicroLatency™ technológiát, makroszintű hatékonyságot és vállalati szintű megbízhatóságot felvonultató IBM FlashSystem™ termékcsaládját.


30x sebesség!

Az IBM FlashSystemben található flash modulok közvetlenül, köztes interfacek alkalmazása nélkül csatlakoznak a rendszerhez. Míg a hagyomás, HDD vagy SSD alapú NAS rendszerek esetén az adatátvitel maximális sebességét a rendszert és a tárolókat összekötő csatoló maximális sebessége határozza meg, addig a FlashSystem esetén nem kell ilyen korlátokkal számolni. Ennek köszönhetően a merevlemez alapú storage rendeszereknél akár harmincszor, míg az SSD meghajtók sebességénél akár két és félszer nagyobb adatátviteli teljesítmény érhető el, biztosítva ezzel, hogy a hirtelen megnövekedett terhelés esetén is zavartalan maradjon a működés.


10x élettartam

Az IBM FlashSystem kifejlesztése során olyan technológiákat alkalmaztak, melyek jelentősen megnövelik a flash modulok élettartamát. Mivel a Flash nem mozgó alkatrészekből épül fel, a meghibásodás lehetősége is minimális. A kifejezetten a FlashSystem számára kifejlesztett és kifinomított sweeper algoritmusok gondoskodnak róla, hogy az írási folyamatok egyenletesen kerüljenek elosztásra a flash modulok között, elkerülve ezzel az egyenlőtlen terhelésből adódó problémákat. A VSRaid technológia lehetővé teszi, hogy a RAID-tömbök méretét dinamikusan, működés közben megváltoztassák, így a meghibásodott modulok cseréje leállás nélkül, menet közben is lehetséges. Néhány sérült szektor nem jelenti a modul halálát: a FlashSystem által alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy a rendszer lezárja, majd átugorja a meghibásodott blokkokat, így a fennmaradó kapacitás továbbra is használható marad. Ennek köszönhetően egy-egy flash modul élettartama tízszerese a hagyományos flash tárolókban található modulok élettartamának.


Nincs disk, nincs stressz

Az IBM FlashSystem storage rendszert az teszi különlegessé, hogy az eddigi megoldásokkal ellentétben nem dolgozik mozgó alkatrészekkel. Az adatok elérése során nincs szükség a fej pozícionálására, amelynek köszönhetően a hagyományos merelemezekhez képest jelentős mértékben, akár harmincszor gyorsabban történik az adatok rögzítése, olvasása. A FlashSystem storage alapját a pendrive-ok, mobiltelefonok, memóriakártyák és SSD meghajtók alapját szolgáló NAND flash modulok egy speciálisan szerverekben történő használatra kifejlesztett változata adja. A különbség nem csak sebességben, de élettartamban is megjelenik: a FlashSystem által használt flashmodulok a hagyományos NAND flash tárolók élettartamának tízszeresével rendelkeznek. A FlashSystem rendszerekben a flash modulok közvetlenül csatlakoznak a rendszerhez, ezáltal kiküszöbölik az SSD által használt SATA II, SATA III csatlakozók jelentette keresztmettszetet, ami azok sebességbeli korlátait jelenti. Ennek a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően a Flash Storage képes az SSD által kínált sebesség akár két és félszeresét is nyújtani.

Az IBM és a Texas Memories által kifejlesztett Variable Stripe RAID – VSRAID – technológia még tovább növeli a FlashSystem rendeszerek élettartamát: a forradalmi megoldás lehetővé teszi, hogy a RAID t9mb méretét dinamikusan megváltoztassák, ezt követően pedig lehetséges a meghibásodott modulok menet közbeni cseréje, illetve akár a meghibásodott szektorok átugrása is. Így az adott modul megmaradt kapacitása továbbra is felhasználható marad egészen addig, amíg meg nem érkezik a tartalék alkatrész.


1=100

A Flash storage olyan felépítéssel rendelkezik, ami megbízható alapot kínál többek között a nagy forgalmat lebonyolító, egyidejűleg sok kérést kiszolgáló és a nagy sebességet igénylő rendszerek számára egyaránt. De a nagyméretű adatbázist használó rendszerek, a terminál-szerverek és levelező-szerverek is nagyobb biztonsággal és gyorsasággal üzemelnek a Flash technológiájával, mivel míg más megoldások csupán egy, addig a Flash száz lekérés kiszolgálására képes.


Variable Stripe RAID technológia

Az IBM FlashSystem kifejlesztésekor bemutatott forradalmi Variable Stripe RAID technológia a következő szintre emeli a RAID által kínált biztonsági és adattárolási lehetőségeket.
Az új technológia egyik legfontossabb tulajdonsága, hogy meghibásodás esetén képes logikailag elkülöníteni az adott modulban található hibás szektorokat, ezáltal a fennmaradó, hibátlan kapacitás továbbra is rendelkezésre áll, míg a hibás szektorok lezárásra kerülnek. Ennek köszönhetően a tartalék alkatrészek esetleges hiánya esetén sincs probléma, hiszen a rendszer teljes kapacitása nem csökken jelentős mértékben. Nincs szükség azonnali beavatkozásra, az elhárítási folyamatot gondosan meg lehet tervezni. Búcsút mondhat a kapkodásnak és az abból adódó további problémáknak.
A VSRaid lehetőséget biztosít a RAID-tömb méretének dinamikus, működés közben történő megváltoztatására, amely lehetővé teszi, hogy a rendszer leállítása nélkül lehetséges legyen a meghibásodott modulok cseréje. Ez jelentősen növeli az üzletmenet-folytonosságát.


Érdeklődöm

Kérdéseihez, vagy árajánlat kéréséhez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Neve  
Telefonszáma  
E-mail címe  
Üzenete  
Érdeklődés célja  Adja meg a képen látható biztonsági kódot: